You are currently viewing Luonnon Voimapaikat – Maria Laach Voimapolku

Luonnon Voimapaikat – Maria Laach Voimapolku

Maria Laach am Jauerlingissä oleva voimapolku (Kraftweg) tarjoaa oivalliset puitteet luonnon energian voimaannuttavaan hamuamiseen. Alueella on kelttiläisiä juuria, siellä on energiapuita, kivikehä ja goottilainen pyhiinvaelluskirkko sekä muuta entisajan mystiikkaa. Kaikki tämä on pakattu metsäiselle kukkulalle luonnon helmaan.

Monien säilyneiden uskonnollisten ja mystisten paikkojen sijainnit ja suunnat mukailevat olemassa olevia voimalinjoja ja keskittymiä, niin myös täällä. Voimapolun Kaiserlindenplatzin mainitaan oleva hyvin energinen aluetta halkovien vesisuonien ja maasäteilyn vuoksi. 

Maria Laach am Jauerling ja sen goottilainen kirkko tuli tärkeäksi pyhiinvaelluspaikaksi 1500 -luvulta lähtien. Kirkon hallirakennus on säilynyt lähes muuttumattomana ja on yksi Ala-Itävallan tärkeimmistä goottilaisista rakennuksista (waldviertel.at sivusto / Kraftweg Maria-Laach). Kirkkorakennuksessa emme käyneet, joten kirjoitan vain tuosta luonnossa sijaitsevasta tarjonnasta siltä osin kuin siihen tutustuimme. 

Maria Laach kylä kuvattuna voimapolun kelttiläiseltä kiviportilta

Voimapolku, Maria Laach am Jauerling

Voimapolku alkaa kylän torilla olevalta vanhalta juomalähteeltä. Itävallassa näkee ihmisten juovan noista monissa paikoissa olevista lähteistä. Olen nähnyt myös matkailumainoksia, joissa juodaan lähteistä ja luonnon puroista mainostaen puhdasta luontoa ja vettä. Minäkin joskus maistoin vuoripuron vettä. Se maistui raikkaalle ja hieman metsämaalta. Ei tullut oireita ja jäin henkiin. Ehkä maistan toistekkin. 

Lähteeltä voimapolku jatkuu kylän vieressä olevalle metsäiselle mäelle, jossa on monia kohteita kuten kelttien aikainen kiviportti, Kaiserlindenplatz kappeleineen ja kivikehä sekä monia muita pysähdyspaikkoja omien akkujesi lataamiseen. Metsäisen mäen ympäri kierrettyään voimapolku johtaa takaisin kylän pyhiinvaelluskirkolle. Löysin netistä hyvän kartan ja lyhyet kuvaukset voimapolun pysähdyspaikoille. 

Kelttien kiviportti voimapolun metsäiselle osuudelle

Niittyiseltä osuudelta metsäiselle kukkulalle siirryttäessä on kuljettava kelttien kiviportin kautta. Portilla on tuima vartija, joten pääset jatkamaan matkaa vain mikäli olet kulkemassa voimapolulla hyvissä aikeissa. Sanoilla ei ole merkitystä sillä vartija tuntee energiasi. 

Portin ohitettuasi nouset palan matkaa polkua ylös mäelle kunnes saavut Kaiserlindenplatz -aukiolle. Se sijaitsee geometrisellä suoralla linjalla, joka johtaa Maria Laachin pyhiinvaelluskirkosta Melkin luostariin. 

Keskellä aukiota on iso “Kaiserlinde” -puu. Löysin sille suomennoksen “lehmus”. En ole varma käännöksen oikeellisuudesta, joten käytän tässä sanaa “puu”. 

Puu tunnetaan hyvin energisenä aluetta halkovien vesisuonien ja maasäteilyn vuoksi. 

Käytimme mahdollisuutemme ja otimme puusta kunnon halausotteen ja pyriimme saamaan mahdollisimman paljon hyvää energiaa mukaamme tästä mahtavasta luonnon teoksesta. 

Oli sitten puun, luonnon, mystisten voimapolku energioiden tai meidän sisäisten voimien “lumelääkevoimaa” niin meillä oli kirkas ja energisoitunut olo metsästä poistuessamme. 

 

Ymmärsin aukiolla olevasta kyltistä, että puita istutettiin alunperin kolme vuonna 1842. Nykyisellään puista on jäljellä vain tuo yksi, joka on keskellä aukiota. Ne istutettiin, koska kolme maineikasta Itävallan keisarihuoneen ruhtinasta vieraili mäellä. Vierailijat olivat Franz Joseph (josta tuli myöhemmin Itävallan keisari) ja Ferdinand Max (myöhempi Mexikon keisari) sekä Carl Ludwig. Aateliset olivat tykänneet mäeltä avautuvasta näköalasta ympäröivään alueeseen. Ajatelkaapa kuinka monien erilaisten historiavaiheiden läpi puu on elänyt. Sitä ovat saattaneet käydä halaamassa niin suuriruhtinaat kuin maanviljelijätkin. 

Voimapolku Kivikehä
Kivikehä, jossa jokainen kivi on yksilöity omalle horoskoopille

Kivikehä käsittelee tähtien voimaa ihmisen elämään. Jokaisella kivellä on tietty luonnollinen värähtely, joka ilmaisee tiettyjä horoskooppimerkkejä. Täällä voi vaikka asettua kivikehän keskelle ja lähettää viestinsä universumiin. Mikäli et halua viesteillä universumin kanssa niin ota vaikka kuva kännykällä ja lähetä viestinä kaverillesi. Voit myös opiskella kivien vieressä olevista kylteistä horoskooppien sanomia. Kyltit on kirjoitettu saksaksi, mutta alueella on suhteellisen hyvä mobiiliyhteys, joten voit käyttää vaikka Google kääntäjää mikäli saksa ei muuten luonnistu. 

Tällaista näkymää ne 1800 -luvun ruhtinaat mäen harjalta katselivat

Alue tunnetaan myös joulukuusiviljelmistä. Ehkäpä täältä saa niin energisiä joulukuusia, että kuusen kynttilöihin ei tarvita laisinkaan sähköä. Kenties kuusen alle ilmestyy mystisen hyviä lahjoja jouluaamuna. 

Kuusiviljelmä Maria Laachissa

Entisaikojen mystiikka nykypäivässä

Kävimme Maria Laachissa vain lyhyellä iltapäiväkäynnillä ajaessamme alueella. Valitettavasti meillä ei ollut riittävästi aikaa, jotta olisimme ehtineet tutustua kaikkiin voimapolun kohteisiin. Saamme siis mennä toisen kerran ja täydentää voimapolku kierroksemme myöhemmin. Täydennän sitten myös tämän kirjoituksen. Sitä odotellessa kirjoitusta saa täydentää mietteeni, jotka syntyivät voimapolku -aiheesta. 

Entisaikojen kulttuureissa ymmärrettiin luonnon parantavia voimia. Ymmärrettiin myös energioita ja pystyttiin käyttämään niitä hämmästyttävällä tavalla hyväksi. Sittemmin ihmiskunta länsimaistuessaan ja erkaantuessaan luonnosta suurelta osin unohti ikiaikojen tiedot ja taidot. Nykyään on kasvavassa määrin opeteltu luonnonmukaisia hoito- ja parannustietoja sekä taitoja uudelleen. En usko, että niiden tarjonta lisääntyy vain huvin vuoksi vaan niille täytyy olla kysyntää. Oppivatkohan ihmiset jälleen tuntemaan järkensä alla?

Mentäessä historiassamme hieman taaksepäin luonnonmukaista hoitoa pidettiin jopa noituutena. Kuinka joku “takapajulan parantaja” olisikaan voinut osata hoitaa ja parantaa ihmisiä, kun se oli vaikeaa jopa lääketieteellisen yliopiston suorittaneelle herrasmiehelle, herra tohtorille. Ei, tuo takapajulan noita uhkasi liiketoimia ja oli sitämukaa uhka myös ihmiskunnalle, poltetaan roviolla! Mennään vielä kauemmas historiaan ja luonnon mukainen hoito, erimerkkinä vaikka akupunktio, oli arvossaan. Tietäjät ja taitajat olivat käyneet elämänmittaisen “yliopiston” osaten asiansa.  

Joskus luonnonmukaiseen hoitoon liitetään sana “uskomushoito”. Se on saanut negatiivisen sävyn ja sen avulla lunnonmukaisille hoidoille vähän naureskellaan. Mielestäni tuo sana on hyvä ja kertoo paljon ihmisen omasta voimasta. Puhutaan tutkimuksista, joissa osalle ryhmää on syötetty lumelääkettä. Ryhmän osa on kuvitellut saaneensa lääkettä oireisiinsa ja osa tästä ryhmästä saa avun vaivoihinsa. Tällöin saatetaan astua ihmisen oman energian alueelle. Ihminen uskoo vahvasti ja käyttää omaa energiaansa paranemiseen, eli hoitaa itseään uskomalla. Ihmisen energia on vahva! En tarkoita, että kaikki luonnonmukainen hoito on ihmisen mielestä tai energiasta kiinni. Luonnonmukaisten hoitojen vaikutus johtuu monesta asiasta aivan kuin länsimaisen lääketieteenkin. 

Omissa suppeahkoissa havoinnoissani olen ilokseni huomannut, että länsimainen lääketiede ja luonnonmukainen hoito sekä parannus eivät ole enää täydessä sotatilassa keskenään, ainakaan kaikkialla. On lääkäreitä, jotka eivät pidä luonnonmukaista hoitoa humpuukina, “joka varmuudella tappaa ihmisen alle vuodessa”. On luonnonmukaisia parantajia, jotka ymmärtävät länsimaisen lääketieteen tärkeyden. Ehkäpä parantajien länsimaisen lääketieteen väheksyntä ei ole ollut niinkään aktiivista kuin toisin päin. 

Näiden suppeiden havaintojeni ja kokemuksieni kautta sanoisin, että kumpiakin tarvitaan. Karrikoituna esimerkkinä, että luonnonmukaisia hoitoja ja elintapoja on hyvä käyttää ennen kuin kädessä on avohaava. Mikäli haava pääsee kuitenkin  muodostumaan, niin sitten on syytä mennä lääkäriin saamaan siihen tikit, laastari sekä buranaa. 

Mainittakoon vielä, että en ole lääketieteen tai luonnonmukaisen hoidon tietäjä ja taitaja. Kirjoittamani on oma mielipide, joka perustuu omiin havaintoihini ja kokemuksiini vuosikymmenteni aikana. Älä muodosta hoitomuotojen välille raja-aitoja ja hakeudu kulloisenkin tapauksen mukaisesti lääkäriin tai luonnonmukaiseen hoitoon. Mikäli joudut onnettomuuteen ja katkaiset jalkasi, niin tuskin shamaani siinä kohtaa on oikea valinta. Asiantuntijat osaavat auttaa ja sinut on varustettu järjellä!

TO BE CONTINUED…

Kaksi turistia Kaiserlindenplatzin kappelin edessä.

Muista rauhoittua, hengitä syvään ja nauti luonnosta!

Kävimme toisella retkellä Blaue Quelle lähteellä, joka tunnetaan myös yhtenä Itävallan voimapaikkana. Mikäli tunnet veden voimaannuttavan sinua niin Blaue Quelle on hyvä paikka käydä. Lähde on erittäin kauniin turkoosin värinen ja se kimmeltelee hienosti auringon valossa lähteeseen tulevan veden synnyttämän pintaväreilyn johdosta. Lue lisää ja katso kuvia Blaue Quelle -lähteestä toisesta kirjoituksestani!

FinInTirol

Elän vaimoni kanssa Itävallan Tirolissa ja kirjoitan täältä käsin blogia finintirol.fi. Kirjoitan luonto- ja kaupunkimatkailusta, ajankohtaisuuksista ja kaikesta positiivisesta. Facebookista löytyy lyhyempää tarinaa ja Instagramista kuvia. Tartu Hetkeen Tartu Tarinaan!

This Post Has One Comment

Leave a Reply