You are currently viewing Luonnon voimapaikat – Blaue Quelle, sinistä energiaa Tirolissa

Luonnon voimapaikat – Blaue Quelle, sinistä energiaa Tirolissa

Blaue Quelle eli sininen lähde on yksi Itävallan luonnon voimapaikoista ja mielestäni ansaitusti. Aurinko saa veden hohtamaan maagisesti kauniin turkoosin sävyjä. Lähde on pienen laakson pohjalla kuin pienessä pesässä, jota ympäröivät suojaavat niittyiset maavallit sekä pieni metsikkö. Siellä se viettää ajatonta ja suojaisaa elämää. 

Istu hetki hiljaa, aisti paikan rauhoittava ja voimaannuttava energia!

Vesi, elämän elementti

Muinaisista kulttuureista saakka vesi on ymmärretty yhdeksi elämän peruselementeistä. Vesi tarkoittaa elämää, energian virtaa ja puhtautta. Vesi symboloi myös syvällä sisäisessä olemuksessamme virtaavaa henkistä energiaa, jota on monesti vaikea aistia. Tällaisessa paikassa on hyvä laittaa sivuun kaikki ajatukset ja tunteet, nuo vahvemmat aistit. Täällä on helppo hiljentyä ja kuunnella “sisäisen virtamme hiljaista solinaa”. 

Inspiroidu, virkisty ja puhdistaudu, anna veden uudistaa!

Blaue Quelle, sinistä energiaa!

Näky on taianomainen laskeutuessamme pieneen ja suojaisaan laaksoon, jonka pohjalla hohtaa turkoosi vesi. On pakko pysähtyä ja vain ihailla. Aurinko paistaa lämpimästi ja saa vedenkin säteilemään. Luonto tuntuu olevan rauhassa ja harmoniassa.

Kaksi nuorta tyttöä istuu punaisella puupenkillä jutellen keskenään, rauhassa ja hiljaa. Pyydämme heitä ottamaan meistä kuvan, josta sittemmin tuli tämän kirjoituksen otsikkokuva. Vaimoni kysyy tytöiltä “oletteko kaksosia?”. Tytöt ovat täydellisiä toistensa kopioita. “Ei, me ollaan kavereita”, vastaa toinen tytöistä hieman ujosti. Miten voivatkaan olla niin samannököisiä olematta sukua! Ehkä ovat istuneet täällä useasti nuoruuttaan ja luonto on harmonisoinut heidätkin toistensa näköisiksi. Blaue Quelle on taikaa!

Puiden oksat kaartuvat lähteen ylle ja niiden varjot piirtävät kehykset vaimon nauttiessa olostaan löhöilylaverilla.

Lähteen tai lammen, joksi minä sitä kutsuisin tietämättä sen olevan lähde, rantaan on asetettu kaksi tavallista istumapenkkiä ja kaksi löhöilylaveria. Meidän onneksemme toinen löhöilylaveri oli vapaa ja saimme siinä nauttia auringosta ja paikan säteilevästä energiasta sekä kauneudesta. 

Älä siis hiljenny koko ajaksi sisäisen itsesi kanssa vaan nauti paikasta myös ulkoisilla, vahvemmilla aisteillasi kuten näöllä, kuulolla ja hajuaistilla. Nauti paikan kauneudesta. Anna lähteen värin piirtyä verkkokalvoillesi, veden solinan soida korvissasi ja kesälsen niityn tuoksun helliä nenääsi. 

Löhöillessämme laverilla aurinko lämmittää vartaloitamme, puidet lehdet eivät liiku, on ihan tyyni ilma. Kuuluu lintujen laulua ja veden solinaa. Vesi pulppuaa lähteeseen saaden sen pinnan väreilemään kauniisti.

Lähteen pinta väreilee kauniisti sinne pulppuavan veden johdosta
Vesi pulppuaa lähteeseen luonnon "aaltokoneesta"

Luonnon oman “aaltokoneen” voima ei tosin riitä surffausaaltojen tekemiseen. Tarkoitus onkin tuottaa vain pientä pinnan väreileilyä, kimalletta auringossa. 

Katsellessani tätä luonnon “väreilykonetta” yksittäinen sorsa tekee lähteeseen räpylälaskun saaden aikaan hetkellisen myrskyn. 

Sorsa tuli ruokailemaan ja siitä johtui mieleeni nauttia jäätelö kahvin kanssa Blaue Quelle ravintolassa ennen kuin jatkamme matkaa. Luontokappale viesti toiselle luontokappaleelle. 

Jostakin muistelen lukeneeni, että uiminen täällä ei olisi sallittua. En ole varma, mutta  luulisin niin. Lähde on suhteellisen pieni lampi ja siten ei varmastikaan kestä yleistä uimista. Ainakin paikan luonne muuttuu totaalisesti mikäli paikalle pamahtaa bussillinen turisteja uimarenkaineen ja kaikki hyppää lähteeseen. En tosin usko, että siellä kauan viihtyisivät sillä lähteen vesi on todella kylmää. 

Löhöillessämme laverilla saapui nuori nainen tähän viehättävään pikku laaksoon. Riisui vaatteensa penkille ja käveli pikku bikineissään lähteeseen johtavien portaiden ääreen. Katseli hieman ja meni reippain, määrätietoisin askelin lähteeseen. Päästyään noin navansyvyyteen hän haukkoi hetken henkeä ja palasi takaisin yhtä määrätietoisesti jääden portaille ihmettelemään. Hetken kuluttua saapui nuori mies uimashortseissaan ja meidät ohittaessaan tervehti iloisesti. Yhdessä he menivät lähteeseen ja tällä kertaa kaulaa myöden. Tosin vesileikit eivät kestäneet 30 sekuntia kauampaa. Poistuessaan kysyimme, jotta onko vesi kylmää. Kuulemma oli tosi kylmää, mutta jälkeenpäin olo oli mahtava. 

Lähteen vettä ei nähtävästi paljon lämmittänyt pikkuinen noro pissaa, jonka yksi pikkutyttö kävi jättämässä veteen portaiden eteen hieman ennen uimareita. 

Näkymä löhöilylaverilta Blaue Quelle lähteelle

Tähän olisi voinut jäädä vaikka kuinka pitkäksi aikaa, mutta oli saatava jäätelöä ja kahvia. Niitä saa Blaue Quelle ravintolasta, joka toimii porttina lähteelle. Ravintolasta saa toki monenmoista ruokaakin, mutta meillä oli vain kahviaika. Tänne ei tarvitse tulla tai lähteä nälissään.

Hotel *** Gasthof Restaurant Blaue Quelle toimii myös majoittajana. Paikka näyttää tosi viihtyisältä sisältä ja ulkoa. Huoneissa emme käyneet sillä emme majoittuneet täällä. Tässä linkki heidän kotisivuille, jossa kuvia ja tarinaa: Hotel *** Gasthof Restaurant Blaue Quelle

Listalla oli muutaman pientuottajan jäätelöitä. Valitsen yhden pallon kahdelta eri valmistajalta. Toinen oli jostain Salzburgin seudun järviltä ja toinen oli…No, enpä näitä kirjannut ylös, mutta hyvää oli kumpikin. 

Ravintolassa on viihtyisä ulkotila viiniköynnöksineen. Paahteisenakin päivänä on miellyttävä nauttia jäätelöä sen sulamatta suorassa auringonpaahteessa heti pöytään tarjottuna. 

Hei hei Blaue Quelle, tällä kertaa! 

Tänne tulemme ehdottomasti uudelleen sillä tämä ihanuus ei ole kuin n. 40 minuutin ajomatkan päässä kotoa. 

Tulemme aurinkoisella säällä sillä silloin lähteen väri on parhaimmillaan. Silloin voimme myös rauhassa nauttia olostamme lähteellä tuulen ja sateen sitä häiritsemättä. Mikäli sinä olet matkalla pilvisenä tai jopa sateisena päivänä ja mahdollisuus käydä lähteellä on juuri silloin niin kannattaa poiketa. Parempi hieman pilvinen tai sateinen kokemus kuin ei mitään. Mekin teimme niin Grüner Seen kanssa. Olimme siellä sateisena päivänä, mutta sillä mennään mitä annetaan. Voit lukaista siitä reissusta tämän linkin takaa “Itävallan järvet – Grüner See, Styria Steiermark”

Mistä löytyy Blaue Quelle?

Todella upean turkoosin värinen Blaue Quelle eli sininen lähde sijaitsee Saksan ja Itävallan rajalla hieman Kufsteinista Münchenin suuntaan kylässä nimeltään Erl. Mikäli olet moottoritiellä Innsbruckista Müncheniin niin paina ihmeessä jarrua Oberaudorfin tasoliittymässä. Pohjoisesta Münchenin suunnasta tullessa kannattaa polkaista jarrupoljinta jo Brannenburgin liittymässä ja ajaa vaikka Nußdorf am Innin kautta. Kaupanpäälle tulee ripakopallinen kaunista katseltavaa kylätien laitamilla. Ajat silloin myös ohi Passionsspielhausen, joka on jo arkkitehtoonisesti vaikuttava näky. En ottanut kuvaa, koska sananmukaisesti ajoimme ohi. Tässä on linkki Erlin sivulle, jonka otsikkokuvana rakennukset näyttävät olevan. 

Kirjoita vain Google Mapsiin “Blaue Quelle” niin löydät paikan. Käytin auton navigaattorissa Blaue Quelle ravintolan osoitetta “Mühlgraben 52, 6343 Erl”.

Ravintolan edessä ei ole kuin parille autolle tilaa, mutta tien toisella puolella taisi olla isompi parkkipaikka. Saimme jättää ravintolan pihaan, kun kerroimme lähteen jälkeen tulevamme asiakkaiksi. 

Blaue Quelle, Google Maps
Hotel*** Gasthof Restaurant Blaue Quelle, Erl – Tiroli – Itävalta. Osoite Mühlgraben 52, 6343 Erl
Tie lähteelle kulkee ravintolan ulkoaleen läpi

Hetken ihmettelimme, jotta onkohan tämä oikea paikka. Onko täällä lähdettä ollenkaan vai onko mainittu “Blaue Quelle” vain tämä ravintola. 

Kysyvä ei tieltä eksy. Menimme ravintolaan ja kysyimme asiaa tarjoilijalta, joka opasti ystävällisesti meitä menemään “tuonne talon taakse”. Piti vielä varmistaa, jotta tuonneko talojen väliin vai onko sinne jotain muuta reittiä, ihan oikeaa tietä. Tarjoilija vakuutti, jotta sinne vain. 

Siispä seuraa vain reippaasti kuvassa olevaa viehättävää vaimoani ja kulje ravintolan ulkoaleen läpi noiden kahden valkoisen rakennuksen välistä. Saatat saada vaikutelman, jotta menet jonkun takapihalle, mutta siellä on kyllä pieni tie. Siitä päätellen lähteelle saattaa olla toinenkin reitti, en tiedä. 

Ahtauduttuasi kahden valkoisen rakennuksen välistä tulet pienelle tielle. Nouse tietä ylämäkeen noin 200 m ja näet sen oikealla puolella portin, jonka pielessä on kyltti “Blaue Quelle”. Näet jo itse lähteenkin portin takana. 

Avaa portti reippaasti ja astele sinisen energian lähteelle!

FinInTirol

Elän vaimoni kanssa Itävallan Tirolissa ja kirjoitan täältä käsin blogia finintirol.fi. Kirjoitan luonto- ja kaupunkimatkailusta, ajankohtaisuuksista ja kaikesta positiivisesta. Facebookista löytyy lyhyempää tarinaa ja Instagramista kuvia. Tartu Hetkeen Tartu Tarinaan!

Leave a Reply