You are currently viewing Tirolin uimarannat | 5 viihtyisää uimapaikkaa

Tirolin uimarannat | 5 viihtyisää uimapaikkaa

Makaan rantapyyhkeellä, joka on aina liian lyhyt. Jalkani jäävät polvista alaspäin pyyhkeen ulkopuolelle. Pohkeideni alla on kuitenkin pehmeää ja sopivan viileää nurmikkoa, joten pyyhkeen lyhyys ei nyt haittaa.

Katselen syvänsinistä taivasta, jossa seilaa valkoistakin valkoisempia pieniä pilviä. Pikkulinnut visertelevät läheisessä puustossa ja haukka kaartelee yläilmoissa takanaan pala Brandenbergin Alppeja.

Ilma on täydelliset 28°C ja vain pieni vilvoittava alppituuli pyyhkii ihoani jatkaen matkaansa, kadoten vuorille. Tällainen ilma on erinomainen, sillä nyt ei paistu auringossa ja uimisen jälkeen noin 21-23C vedessä rannalla tarkenee palelematta. Minäkin voin siis mennä uimaan.

Kuuntelen vielä hetken rannan ääniä, lapsien vesileikkien loiske ja nauru, lintujen viserrys, puheen sorina sekä veden liplatus rantatörmää vasten. Nousen istumaan ja taltioin tämän hetken muistiini. Näitä ovat kesän pienet hetket, kesämuistot, jotka syksyllä taas voivat lämmittää.

Astun pehmeään, hyvin hoidettuun nurmikkoon. Jalan pohjia eivät kuumat hiekat ja kivet polta eivätkä pistele. Kävelen laiturille ja tunnen auringon lämmittämän puun jalkapohjissani. Istun laiturin nokkaan hetkeksi ja sitten menen kristallinkirkkaaseen alppijärveen.

Tuntuisiko mukavalta? Lähde puhtaiden Alppijärvien rannoille ja tutustu mitä Tirolin uimarannat voivat tarjota. 

Tiesitkö, että Itävalta oli uimakautena 2023 toisella sijalla, heti Kyproksen jälkeen, laadukkaiden uimavesien osuudessa Euroopan vuotuisessa arvioinnissa. (Lähde. European Environment Agency). Tirolin järvet ja uimapaikat Tirolissa ovat tunnetusti kirkasvetisiä ja monet niistä saavat vetensä lähteistä. 

Taulukko Itävallan ja Suomen laadukkaista uimavesistä

Artikkeliin on koottu faktoja sekä lyhyt kuvaus viidestä eri uimapaikasta viiden eri itäisessä Tirolissa olevan järven rannalla. 

Lukemalla tämän artikkelin osaat valita mieleisesi ja suunnistaa sinulle sopivalle uimarannalle. Tirolin uimarannat tarjoavat upean vaihtoehdon lämpimän kesäpäivän viettoon! 

Kuvat on otettu toukokuussa 2024, jolloin on jo rantakelejä, mutta rannoilla on hyvin tilaa ja parkkiruutu löytyy heti.

Tirolin uimarannat, 5 viihtyisää uimapaikkaa Tirolissa

Tirolin uimarannat, 5 viihtyisää uimarantaa Google kartalla
Tirolin 5 viihtyisää uimarantaa Google kartalla

Itävalta ja sen Tiroli eivät ole merenrannalla, mutta se ei tarkoita, että täällä täytyisi pysyä kuivalla maalla. Tirolin uimarannat, joet, purot ja järvet tarjoavat huikeaa kauneutta ja paljon tekemistä lomasi aikana.

Tiroli on myös Keski-Euroopassa hyvällä maantieteellisellä sijainnilla. Täällä pääset eroon pohjoisen kylmemmistä kesistä, mutta ei tarvitse läkähtyä etelän paahteissa ja väistyä metsäpalojen tieltä hotellista jalkapallokentälle.

Toisekseen Tirolissa voi aina mennä yhä ylemmäksi merenpinnasta, jolloin ilman lämpötilakin laskee, mikäli 23-28C lämpötilat laaksossa on liikaa. Tirolin järvet ja uimapaikat Tirolissa viilentävät sinua entisestään. 

Suomalaisena ainakin on huomioitava, että Tirolin uimarannat ja niiden parkkipaikat ovat järjestään maksullisia. Huomautan tästä, sillä me suomalaisina olemme tottuneet rantailemaan järvillä ilmaiseksi.

Hinnat ovat kuitenkin kohtuullisia, ainakin turistille, joka ei maksa koko kesän uimareissuista. Parkkimaksut ovat luokkaa 3-6 euroa/päivä ja rantamaksut 4-6 euroa/päivä/aikuinen. Lapsille on pienempi veloitus ja monesti klo 15 tai 16 jälkeen hinta aikuisillekin puolittuu.

Tirolin uimarannat ovat suosittuja kuumina kesäpäivinä ja varsinkin viikonloppuisin. Mene ajoissa mikäli olet autolla liikkeellä niin saat vielä parkkipaikan. Toinen mahdollisuus on mennä linja-autolla. Muutaman kerran olemme joutuneet etsimään uuden rannan, kun parkkipaikka on ollut täynnä. Aina on kuitenkin jostakin seuraavista rannoista löytynyt tilaa. 

Tässä tipsit viiteen mielestäni viihtyisään, hyvin hoidettuun ja helppoon uimarantaan kauniiden tirolilaisten järvien rannoilla. 

1. Thiersee - Vorderthiersee

Thiersee järvi kylämaisemassa. Taustalla vuoristoniittyjä

Tirolin uimarannat ovat upeilla paikoilla, kuten tämä Alppien lähdevedellä täytetty Thiersee-järvi, joka on keskellä idyllistä Thiersee-kylää. Thiersee  ja sen uimaranta on vuorien ja niittyjen ympäröimä taianomainen kokonaisuus.

FAKTALAATIKKO

Parkkipaikka: välittömässä läheisyydessä 2 pienehköä parkkipaikkaa
Parkin maksullisuus: muutama euro koko päivän
Rantamaksu: muutama euro koko päivä
Pukukopit: kyllä
Suihku: kyllä
WC: kyllä
Rannan alusta: nurmikko
Saavutettavuus: autolla, bussilla
Lapsille toimintaa / laitteita: leikkikenttä, trampoliini
Muuta toimintaa: beach volley, uimahyppytorni, polkuveneet, SUP-laudat
Ravintolapalvelut: ravintola, kioski
Kuinka löydät perille:
Parkkipaikka 1: Vorderthiersee 17, 6335 Vorderthiersee
Parkkipaikka 2: SPAR myymälän sekä Gasthaus Weisses Rössl (Vorderthiersee 72, 6335 Thiersee) välissä.

Thiersee-järvi sijaitsee Thierseen kylässä, Brandenbergin Alppien keskellä hieman yli 600 metrin korkeudessa olevalla tasangolla. Tälle uimapaikalle ajaa noin vartissa Kufsteinista. Järven puhdas lähdevesi tarjoaa virkistävän uimarantaelämyksen upeiden vuorien ja niittyjen keskellä, kylän ytimessä.

Kesäisin keskimäärin 22°C asteiseksi lämpenevä järvivesi kutsuu uimaan sekä muutoinkin liikkumaan. Hyvin hoidetulla uimarannalla voi vuokrata polku- ja soutuveneitä sekä melontolautoja (suppilauta, SUP-lauta). Aurinkotuoleja sekä aurinkovarjojakin voi vuokrata mikäli kaipaa varjoa ja lukuisten rannan puiden varjot eivät riitä kaikille.

Lapset ja aikuiset voivat nauttia vesiliukumäestä ja hyppytornista. Perheille on tarjolla laaja alue leikkikenttineen ja trampoliinineen sekä sporttisempaa toimintaa etsiville hyvä beach volley kenttä.

Ota hetki aikaa ajatuksille ja rentoudu järven ympäri kulkevalla sorapintaisella kävelytiellä nauttien kauniista näkymistä Thiersee -järven eri puolilta.

Thiersee on taianomainen paikka viettää rentouttava päivä luonnon helmassa, mutta keskellä kylää.

Thiersee uirantan, sorsa kävelee pyörätien yli ja ihmiset ottavat aurinkoa
Thiersee uimaranta
Thiersee -järven parkkipaikka, jossa on autoja
Thiersee -järven parkkipaikka

2. Hechtsee – Kufstein

Kufsteinin pohjoispuolella oleva Hechtsee-järvi tarkoittaa kirjaimellisesti Haukijärveä, mutta järvi ei ole saanut nimeään hauesta vaan legendan mukaan täällä eläneestä Hechta nimisestä keijusta (lähde:Wikipedia).

Legendan mukaan Hechta kosti rakastajalleen, nuorelle paimenelle, uskottomuuden loihtimalla vettä maasta hukuttaen niin paimenen kuin hänen laumansa ja laitumensa.

Haukiakin järvessä on ja siitä sain todisteen kävellessäni järven rannalla. Rantavesi kohahti vieressäni hauen hyökätessä pikkukalan perään. Tällä kertaa pikkukala oli onnekas, mutta hauki jäi nälkäiseksi.

FAKTALAATIKKO

Parkkipaikka: iso parkkipaikka
Parkin maksullisuus: ilmainen
Rantamaksu: muutama euro koko päivä
Pukukopit: kyllä
Suihku: kyllä
WC: kyllä
Rannan alusta: nurmikko
Saavutettavuus: autolla, bussilla
Lapsille toimintaa / laitteita: leikkikenttä, vaijerilautta laituri ja ponnahduslauta 
Muuta toimintaa: pöytätennis, vesi beach volley, soutuveneet, patikointi 
Ravintolapalvelut: ravintola, kioski
Kuinka löydät perille: Hechtsee 8, 6330 Thierberg

Hyvin hoidettu Hechtsee -uimaranta tarjoaa virkistävän uintihetken 542 metrin korkeudessa merenpinnasta. Veden lämpötila kesällä on luokkaa, eli 20-24°C.

Tirolin uimarannat tarjoavat monesti muitakin aktiveteettejä kuin vaan auringonottoa. Uimarannalla ja sen ympäristössä on monia aktiviteettejä pöytätenniksestä vesi-beach-volleyhin ja patikointiin. Halutessasi voit vuokrata soutuveneen pienelle vesiretkelle. 

Alueella on myös monia patikointireittejä, joten osa seurueesta voi viettää päivää rannalla, kun toiset voivat valita patikoinnin.

Ranta on erittäin suosittu ja vilkkaina, lämpiminä viikonloppuina kannattaakin olla jo ennen puoltapäivää paikalla. Parkkipaikan täyttyessä uimarannalle johtava kapea, mutta asfaltoitu tie on suljettu, joten myöhäisimmät saapujat joutuvat jatkamaan seuraavalle rannalle. Näin olemme mekin tehneet pari kertaa. 

Hechtsee uimarannan laituri, jossa ihmiset ottavat aurinkoa. Edustalla kioskin terassi aurinkovarjoineen
Ravintalorakennus ja kioskin terassi
Hechtsee -järven parkkipaikka, jossa on autoja
Hechtsee -järven parkkipaikka

3. Reintalersee - Kramsach

Näkymä Reintalerseelle puiden välistä

Reintalersee -järven luonnonkauniissa länsipäädyssä olevan uimarannan kerrotaan olevan yksi lämminvetisimmistä uimapaikoista Tirolissa. Veden lämpötila voi nousta hyvänä kesäkautena jopa 25-26°C:een, keskilämpötilan ollessa luokkaa 22°C.

FAKTALAATIKKO

Parkkipaikka: keskikokoinen parkkipaikka
Parkin maksullisuus: muutama euro koko päivä 
Rantamaksu: muutama euro koko päivä
Pukukopit: ei
Suihku: kyllä, ulkona
WC: kyllä
Rannan alusta: nurmikko
Saavutettavuus: autolla, bussilla
Lapsille toimintaa / laitteita: leikkikenttä, kiipeily- ja kuntoilutelineitä 
Muuta toimintaa: grillausalue (lisämaksu) polku- ja soutuveneet, lasten liikuntapuisto joka soveltuu myös liikuntarajoitteisille, kalastus kävely  
Ravintolapalvelut: ravintola, automaatti 
Kuinka löydät perille: Parkplatz Reintalersee West, Seen Strasse. Hieman ennen Fischerstube ravintolaa tullessa Kramsachista päin. Fischerstuben osoite on Moosen 1, 6233 Kramsach

Merenpinnasta 520:n metrin korkeudessa olevalle järvelle on helppo tulla, sillä se on käytännössä Inn-joen laaksossa.

Järven kerrotaan olevan yksi lämminvetisimmistä, mutta käydessäni täällä uimassa, en ole huomannut juurikaan eroa esimerkiksi Thierseen ja Hechtseen lämpötiloihin. Ehkäpä tuollainen parin asteen ero ei juurikaan jäsenissä tunnu. 

Veden äärellä oleva uimarannan kaistale on varsin pieni, mutta alue on kokonaisuutena iso ja tilava. Kookkaat nurmikkoalueet sopivat erinomaisesti vaikkapa piknikille, auringon palvonnan lisäksi. Alueella on myös pienempiä sopukoita yksityisempään viihtymiseen.

Yhtenä sopukkana mainitsen erillisen grillausalueen, jonne pääset grillaamaan lisämaksusta. 

Vehreä puusto, maalaismaiset niityt ja upeat Tirolin vuoret ympäröivät uimarantaa muodostaen luonnonkauniin ympäristön, jossa on helppo rentoutua ja nauttia Tirolin kirkkaasta järvivedestä.

Auringon palvonnan välissä, tai sen vaihtoehtona, järvenrannalla voi kulkea kävelytietä. Järvellä voit saada liikuntaa myös vuokraamalla polku- tai soutuveneen, joita saa vuokrata läheisestä Fischerstube ravintolasta.

Reintalersee -järvessä on monia kalalajeja. Hanki kalastuslupa Fischerstubesta ja pääset nauttimaan myös kalastuksen jännityksestä, kerro nappasiko syöttiin karppi vai hauki

Reintalersee nurmikkoa ja taustalla järvi
Etualan tilava nurmikkokenttä
Reintalersee parkkipaikka, jossa on paljon autoja
Reintalersee parkkipaikka, Parkplatz Reintalersee West

4. Reither See – Reith am Alpbachtal

Reithersee uimaranta ja taustalla iso kirkko sekä vihreät Alppivuoret

Reither See on kaunis pieni järvi uimarantoineen idyllisen Reith am Alpbachtal -kylän keskellä. Vain 1,45 hehtaarin kokoinen järvi on yksi Tirolin pienimpiä uimajärviä.

Uimareissun tässä kauniissa ympäristössä voi yhdistää vaikka käyntiin perinteistä Tirolia huokuvaan Alpbach -kylään, joka sijaitsee hieman syvemmällä laaksossa. Kylässä jokainen talo edustaa perinteistä tirolilaista arkkitehtuuria muurattuine runkoineen ja puisine yläosineen sekä parvekkeineen.

FAKTALAATIKKO

Parkkipaikka: kyllä, 2 pientä sekä kylän parkkialueet
Parkin maksullisuus: muutama euro koko päivä 
Rantamaksu: muutama euro koko päivä
Pukukopit: kyllä 
Suihku: kyllä 
WC: kyllä
Rannan alusta: nurmikko
Saavutettavuus: autolla, bussilla
Lapsille toimintaa / laitteita: leikkikenttä, leikkimökki, merirosvolaiva, ponnahduslauta 
Muuta toimintaa: soutuveneet, kävely järven ympäri  
Ravintolapalvelut: kioski  
Kuinka löydät perille: naviin esim. Metzgerei Wimpissinger osoite Dorf 4, 6235 Reith im Alpbachtal ja etelästä tullessa käänny heti sen kulmalta vasemmalle. 

Keskimääräinen veden lämpötila kesällä on täälläkin noin 22°C, joten se virkistää mukavasti aurinkoisina kesäpäivinä, jolloin ilman lämpötila luokkaa 25-30°C.

Auringonoton ja uimisen välissä kannattaa käydä kiertämässä järvi kävellen. Matka ei ole pitkä, sillä järvi on suomalaisittain vähän lampea isompi. Vastarannalta on upea näkymä uimarannalle ja sen taustalla kohoavaan mahtipontiseen kirkkoon. Näkymän kruunaa kumpuilevat, vihreät Alppivuoret.

Suosittelen käymään ihastelemassa myös kirkkoa. Tirolissa lähes jokaisessa kylässä on kirkko tai pari. Pienestäkin kylästä saattaa löytyä loisteliaampi kirkko kuin monessa muussa paikassa suuremmasta kaupungista. Kirkko on Reith am Alpbachtalin kylässä ihan rannan yläpuolella.

Me kävimme ensin syömässä kirkkoa vastapäätä olevassa Kirchenwirt -ravintolassa ja menimme sitten kirkon kautta rannalle.

Järvi sijaitsee 626 metrissä merenpinnasta ja tänne on helppo pääsy Inn-joen laaksosta.

Reitherseen ympäri menevä kävelypolku
Kävelypolku järven ympäri
Reithersee parkkapaikka, jossa on autoja
Rannan vieressä oleva parkkapaikka

5. Hintersteinersee – Scheffau am Wilder Kaiser

Hintersteinersee uimaranta edustalla ja taustalla järvi

Hintersteinersee on luonnon jalokivi kristallinkirkkaine vesineen, jota tulee maanalaisesta lähteestä. Järviveden ilmoitetaan olevan juomaveden laatuista, mutta se on hieman muita artikkelin järviä viileämpää. Kesäkaudella veden lämpötila on 20-22°C.

FAKTALAATIKKO

Parkkipaikka: kyllä,ei sallittu asuntoautoille tai -vaunuille, ei yli 10m ajoneuvoja
Parkin maksullisuus: muutama euro koko päivä 
Rantamaksu: muutama euro koko päivä
Pukukopit: kyllä 
Suihku: ei 
WC: kyllä
Rannan alusta: nurmikko
Saavutettavuus: autolla, bussilla (patikointibussi Scheffaun keskustasta)  
Lapsille toimintaa / laitteita: ei  
Muuta toimintaa: aurinkotuolien ja -varjojen vuokraus, SUP-laudat, patikointi   
Ravintolapalvelut: ravintola, kioski  
Kuinka löydät perille: Hinterstein 57, 6351 Scheffau am Wilden Kaiser

Hintersteinersee -järven uimarantaa voisin luonnehtia piilotetuimmaksi uimapaikaksi tässä artikkelissa kerrotuista uimarannoista. Tie ylös Hintersteinerseelle kapenee kapenemistaan, mutta kapein osuus ei ole enää pitkä. Tie on asfaltoitu ja hyvässä kunnossa. 

Huomioitavaa on, että yli 10 metriset ajoneuvot eivät ole sallittuja eikä paikalla voi pysäköidä matkailuautoilla. 

Uimaranta on hyvinkin luonnonmukainen vaikka siellä onkin kioskipalvelut ja hyvin hoidettu nurmikkoranta. Täällä ei ole ylimääräisiä kiinteitä rakennelmia rannalla eikä vedessä ja siten rantakokemus on mahdollisimman luonnonmukainen.

Järven ympäristössä on patikointireittejä, joten käy ensin vaikka patikoimassa, jonka jälkeen onkin upeaa vilvoitella järvessä.

Viimeisimmän jääkauden kerrotaan muodostaneen Hintersteinerseen, jonka veden pinta on tänä päivänä noin 883 metrin korkeudessa. Järven muodostumisesta on olemassa toinenkin tarina.

Legenda mukaan Hintersteiner-järvi syntyi, koska varakkaat maanviljelijät taistelivat nykyisen järven paikalla olevasta lähteestä. Edes Pyhän Ruumiin -juhlapäivänä (Corpus Christi) he eivät käyttäytyneet sivistyneesti vaan kiroilivat ja tappelivat.

Eräänä aamuna hurskas lypsyneito lähti niitylle lypsylle kyllästyneenä maanviljelijöiden riitelyyn. Mennessään lähteen ohi hän vain pudisti päätään tuolle riidan aiheelle. Palatesssaan lypsyltä lähde oli paisunut järveksi, joka oli upottanut kylän alleen. Vain Hintersteinerin talon harja näkyi.

Kylän jäänteet eivät ole enää nykyisellään järvessä näkyvillä, vaan siitä heijastuu rauhallisesti kulkevat valkoiset pilvet sekä vakaasti paikallaan pysyvät jyljät Wilder Kaiserin vuoret.

Ravintola Seestüberl kulma ja taustalla Hintersteinersee
Ravintola uimarannan vieressä
Hintersteinersee parkkipaikka, jossa autoja
Parkkipaikka järven vieressä

Mille Tirolin uimarannalle sinä lähtisit juuri nyt?

Spiaggia Calanca, nainen kurkistaa kallion reijästä rantavedessä

Vai olisiko merenranta mielekkäämpi vaihtoehto? Kurkista kallioreiästä millaisia rantamahdollisuuksia on Italiassa merenrannalla?

Tästä linkistä pääset Etelä-Italian rannoille: Italian rantoja | 4 upeaa uimarantaa

Tästä linkistä Adrianmeren äärelle Keski-Italiaan: Rantaloma syksyllä | Kesäinen Pesaro

FinInTirol

Elän vaimoni kanssa Itävallan Tirolissa ja kirjoitan täältä käsin blogia finintirol.fi. Kirjoitan luonto- ja kaupunkimatkailusta, ajankohtaisuuksista ja kaikesta positiivisesta. Facebookista löytyy lyhyempää tarinaa ja Instagramista kuvia. Tartu Hetkeen Tartu Tarinaan!

This Post Has 16 Comments

 1. Kyllä kieltämättä tekisi kipeää maksaa normiuimarannassa muusta kuin parkkeeraamisesta. Mielestäni tosi tylsää nuorisolle – ehkä vanhemmat maksaa mielellään. Kenelle raha menee, kaupungille uimavalvojien palkkaan ja kiinteistöhuoltoon vai?

  1. FinInTirol

   En tarkkaan tiedä mihin rahat menee, mutta olettaisin, että rannan kunnossapitoon sekä muihin vastaaviin kuluihin. Paikat ovat hyvin hoidettuja ja siistejä. En tiedä miten moni ranta on noiden ravintoloiden vastuulla ja miten moni on kunnallisia. Kunnalliset ainakin voisivat olla verorahoista rahoitettuja. Onneksi ovat kuitenkin kohtuu hintaisia niin tulee näin paikallisenakin käytyä silloin tällöin, vähän kuin uimahalliin maksaisi.

  2. Pieni Reither See olisi minun valinta. 🙂 Rantojen maksullisuus tuli kyllä yllärinå. Hinta on kyllä turistin näkökulmasta erittäin kohtuullinen ja maksu perusteltu, jos menee alueen ylläpitoon. Maksaisin turistina monessakin paikassa ihan mielelläni pienen summan, jos sillä voisi vaikuttaa esim. roskattomuuteen, parempaan jätehuoltoon ja kierrätykseen.

   1. FinInTirol

    Oivallinen valinta:) Rannat on kyllä hyvin hoidettuja ja palvelut asiallisia. Nurmikot leikattuja ja hyväkuntoisia, ei roskia eikä muutakaan epämääräistä. Maksu tuli aikanaan itsellekin yllätyksenä. Mentiin vaan rannalle kuten suomalaiset tekee. Pitkän ajan päästä joku tuli kysymään onko rantamaksu maksettu. Ihmeteltiin hetki, että mikä maksu ja sitten maksettiin. Maksuista kyllä ilmoitetaan aina jossakin kyltissä, mutta ei niitä aina tule luettua:) Aina ei tekstit ole englanniksi, vain saksaksi.

 2. Niin kaunista! Tirolista ei kieltämättä tule ensimmäisenä mieleen uiminen järvissä, vaikka olen Tirolissa käynytkin, tosin talvella. Luulenpa, että joskus vielä tulee käytyä kesällä, koska minulla on ystäviä Itävallassa (lähinnä Vorarlbergissä, mutta myös Tirolissa). Välillä olen ollut sitä mieltä, että en viitsisi matkustaa sinne kesällä, kun ei pääse laskettelemaan, mutta kyllähän nuo jylhät alppimaisemat kauniin kesäisen järvimaiseman takana ovat näkemisen arvoiset. Kiva yksityiskohta, että muutamille järville oli olemassa tarina.

  1. FinInTirol

   Kesä on upeaa aikaa täällä. Alpit tarjoaa toinen toistaan kauniimpia patikointireittejä, on joet ja järvet, jotka tarjoavat aktiviteettiä. Jokia pitkin voi lasketella kanootilla ja sitten rinteissäkin on kelkkaratoja, jotta pääsee mäkeä vauhdikkaasti alas. Kaikki tämä vihreys, jossa ei sääsket inise ja paarmat pörrää. Kannattaa tulla kesälläkin, ehdottomasti.
   Tarinat ovat mukavia 🙂

 3. Upeita rantoja! Ja komppaan Hannamaria, en todellakaan osaisi ajatella Tirolia “uintikohteena” millään lailla 😀 Yleensä uin meressä, mutta jos näistä pitäisi valita, niin tuo Reither See vaikutti symppikseltä!

  1. FinInTirol

   Reither See on näistä Tirolin järvistä se pienin, pieni ja symppis:) En itsekään näe Tirolia “uintikohteena”, vaan uinti ja uimarannat on yksi mahdollisuus alueen monista mahdollisuuksista. Monien uimarantojen ympäristössä on paljon upeita patikointereittejä, tai upeilla patikointireiteillä on kirkasvetisiä Alppijärviä. Näin voi vaikka yhdistää patikoinnin ja uimisen. Tai sitten päivä pari patikointia ja palautumista järvenrannalla yksi päivä. Sitten vaikka Innsbruckin ihmeisiin tai pienelle road tripille upeisiin laaksoihin, jäätiköille jne:)

 4. Onpa upean näköisiä uimarantoja! Turistia ei tosiaan nuo pienehköt maksut haittaa yhtään, paikalliselle ja ahkeralle rannalle kävijälle se on varmasti eri asia. Itsellänikin on lähiaikoina tarkoitus koostaa yhteenvetoa oman lähialueen uimarannoista, joissa näin lämpimänä kesänä on tullut käytyä.

  1. FinInTirol

   Rannat myyvät myös kausikortteja, jolloin ahkerimmat rantailijat voivat päästä vähän edullisemmin kuin kertamaksuilla. Mielenkiinnolla odottelen uimarantakokemuksia:)

  1. FinInTirol

   Ja näiden lisäksi on vielä monia järviä, joista Tirolin järvistä suurin on näiden lähellä oleva Achensee. Siellä on muutamakin uimaranta saman järven eripuolilla. Monestihan järvet ovat kohtalaisen pieniä suomalaisen mittapuun mukaan, mutta paljon kirkasvetisempiä. Haukikin näkyy hyvin rantavedessä 🙂

 5. Reissu-Jani

  Mielenkiintoinen juttu tämä. Harvemmin Tirolista blogeissa. Olen varmaankin kymmenen kertaa käynyt Tirolissa tai sen lähialueilla mutta enpä koskaan käynyt uimassa – jotenkin vaan mieltänyt joet ja järvet kylmiksi vaikka Suomessa sitä ui missä ja milloin vain. Suomalaisena ja “jokaisen oikeuteen” (ent jokamiehen oikeudet) tottuneena uimarannan maksu kuulostaa oudolta.

  1. FinInTirol

   Joet ja kosket on monesti kylmiä, ainakin minulle. Jalkojan olen koskessa kastanut ja se on riittänyt kokemukseksi. Työporukalla oltiin kerran koskenlaskussa isoilla kumirenkailla. Minä ja pari muuta kuvasimme ja muut räpiköivät koskessa. Laskijoilla oli kokovartalopuvut, joten eivät valittaneet kylmää. Hauskaa näytti olevan.
   Järvivesi on juuri siinä rajalla mulle, viihdyn enemmän lämpimässä ja kuivassa. Täällä kuitenkin ilma on monesti yli 25C, joten vedestä rannalle tullessa ei palele siten kuin Suomessa. Siksi myös minä menen täällä uimaan, yleensä en Suomessa sillä siellä saa täristä rannalla puolituntia ennenkuin taas lämpenee.
   Ehkäpä täällä on väkimäärään niin paljon vähemmän järvirantaa, että kulutus on kovempaa ja siten kunnossapitämiseen täytyy kerätä varoja. Joissakin etelän merenrantakohteissakin olen törmännyt rantamaksuun vaikka ei aurinkotuolia ja -varjoa vuokraisikaan, mutta ranta on silloin hyvin hoidettu palveluineen.

 6. Ne Tammelat

  Mielenkiintoisia ja hienoja uimapaikkoja! Kuin postikorteista nuo maisemat ja todella kiva vaihtoehto ruuhkaisille rannoille.

  1. FinInTirol

   Ovat kyllä kivoja rantoja leppoisan ja aurinkoisen hetken tai päivän viettoon. Tosiaan, maisemat täällä on kuin postikortissa eläisi:)

Leave a Reply