You are currently viewing Krimmlerin vesiputoukset | Hohe Tauern Itävalta

Krimmlerin vesiputoukset | Hohe Tauern Itävalta

Krimmlerin vesiputoukset ovat upea näky ja kokemus. Minulle tulee aina mieleen Grimmin sadut, liekö syynä samantyylinen sana vai putousten taianomaisuus, satumaisuus. Kävimme täällä ensimmäisen kerran keväällä 2020 ja tätä kirjoittaessa olemme käyneet jo ainakin neljästi putouksilla asti, mutta maisemissa olemme viihtyneet pari kertaa useammin.

Krimmlerin vesiputoukset muutamalla faktalla

Krimmlerin vesiputoukset ovat monikossa sillä putouksia on itseasiassa kolme perättäistä. Kaikki kolme ovat yli satametrisiä ja kokonaispituudeksi onkin ilmoitettu 380 metriä. Tällä kokoluokalla sen kerrotaan olevan korkein vesiputous Euroopassa ja viidenneksi suurin maailmassa. Ei nyt mikään Niagara, mutta selvästi suurempi kuin Nixenfall, Merenneitoputous, jossa asuu merenneito.

Putouksilla käy noin 400 000 vierailijaa vuosittain. Kesä on luonnollisesti sesonkiaikaa, mutta muinakin vuodenaikoina on kävijöitä. Kesäkaudella pääset ostoksille muutamassa pikkuputiikissa sekä syömään mikäli nälkä yllättää. Tuolloin putouksille päästäkseen on maksettava pieni pääsymaksu, jolla katetaan paikan ylläpitokuluja. Sesongin ulkopuolella putouksille pääsee ilman maksuja, mutta talvikaudella näytti putousten yläpäähän johtava reitti olevan suljettu. 

Reitti putousten alapäästä niiden yläpäähän on noin 4 km ja se on luonnollisti nousujohteista. Hyvää jalkatreeniä siis! Tästä linkistä pääset Krimmlerin sivuille, jossa on kuvausta tuosta reitistä. Putousten alapäähän matkaa lähimmältä parkkipaikalta on joitain satoja metrejä, maksimissaan kilometri. Kävelyalusta on hyväkuntoista “pyörätietä”, joten sinne on helppo ja nopea pääsy vaikka vähän nopeammallakin aikataululla. 

Putousten alapäässä on hyvä tasanne ja näkymä putoukselle. Siellä pääset kokemaan veden mahtavan voiman, kun se jylisee alas Alppien rinnettä! 

Putouksilla on myös tiedettyjä terveysvaikutuksia. Vanhin dokumentti löytyy 200:n vuoden takaa vaikka terveysvaikutuksista on tiedetty jo kauemminkin. Kerrotaan, että nykyään on tieteellisesti todistettu Krimmlerin vesiputouksilla käynnin helpottavan ja jopa parantavan tiettyjä vaivoja kuten esimerkiksi astmaa, allergioita, stressiin liittyviä ongelmia sekä autonomisen hermoston vaivoja. 

Jostakin lähteestä luin, jotta veden tullessa voimalla alas muodostuu ioneita, joilla on oma vaikutuksensa joihinkin noihin mainittuihin terveysvaikutuksiin. En etsinyt käsiini tieteellisiä todisteita vaan jätin jotain faktan etsimistä myös sinulle. Tämän linkin takana on kuitenkin jotain avausta noihin terveysvaikutustutkimuksiin

Yksi todiste terveysvaikutuksista on mennä paikanpäälle ja kävellä putouksen alhaalta ylös. Tehdessämme sen riittävän monta kertaa voin taata jonkinlaisia terveysvaikutuksia.

Krimml waterfalls
Krimmlerin vesiputoukset näkyvät kahden vuoren välissä. Sen edessä on Krimml -kylä

Krimmler vesiputousten tunnelmia

Vaimoni, joka herkemmin tuntee paikkojen energioita, oli haltioissaan jo ensimmäisellä käynnillämme. Paikassa on hyvä energia, jopa minä tunsin sen vaikka tuskailinkin hyvin hienon vesisumun kanssa kuvatessani lähellä putousta. Nuo pienen pienet piskot kun täyttivät linssin ennen kuin kerkesin laukaisinta painamaan.

Paikan kaunis luonto tarjoaa upeat raamit ja  Krimmlerin vesiputous kiinnostavan kohteen ja syyn mennä paikan päälle. Tässä videokooste muutamalta käynniltämme eri vuodenaikoina. 

Piknikkiä, pukeutumista ja leppoisaa oleskelua

Krimmlerin vesiputoukset näimme ensimmäisen kerran viettäessämme hääpäiväämme. Olemme monesti järjestäneet jonkin teeman hääpäivämme viettoon. Tuolloin vuonna 2020 teemailu jäi hieman edellisvuosia “ohuemmaksi”. Syynä oli, no kyllä te tiedätte. 

Saimme kuitenkin yllemme samanlaiset vaatteet, joiden värit muistuttivat meitä monestakin asiasta. Ne muistuttivat meitä esimerkiksi Kreikassa viettämistämme upeista hetkistä, tapaamisestamme Suomessa ja siellä alkaneesta yhteisestä elämästä, elämämme parhaasta lomamatkasta Etelä-Tiroliin, joka tavallaan yhä jatkuu sekä paljosta muusta “sinivalkoisesta”.

Tuolloin toukokuun lopussa oli lämmin ilma. Ylhäällä Krimml -kylällä tarkeni oikein hyvin jopa t-paidalla. Ukonilma oli saapumassa ja se teki ilmasta jopa hautovan lämpimän.

Krimmlerin vesiputous, tai ainakin sen loppupää, on alhaalla pienessä notkossa. Vesisumu jäähdyttää tehokkaasti jo muutenkin viileämpää ilmaa. Sopivalla tuuleella hienoinen vesisumu leviää laajalle kostuttaen myös vierailijat. 

Kannattaa siis varata lämmintäkin vaatetta mukaan eikä kevyt vedenpitävä takkikaan ole liiaksi. Viihtyvyyden kannalta kannattaa vaatteita ottaa mukaan hieman enemmän kuin vähemmän. 

Tekstiilikaksoset teemailemassa hääpäiväänsä

Meidän teemailuvaatteet eivät olleet riittävän lämpimät viihtyäksemme tarpeeksi kauan putouksilla. Puuvillapaita ottaa myös mukavasti kosteutta. Seuraavaksi kerraksi päätimme ottaa enemmän vaatetta, jotta saamme viettää pidemmän hetken virvoittavien vetten ja tervehdyttävien energioiden parissa. Noh, mites kävi.

Oli kuuma kesäkuun päivä ja saimme päähämme lähteä Krimmlerin vesiputouksille piknikille. “Onhan siellä nyt lämpimämpi kuin toukokuussa”, ajattelimme. Olihan siellä, muttei tarpeeksi shortseille. Olihan nyt huppari mukana, mutta housun lahkeet jäi kotiin. 

Olimme ajatelleet viettää aikaa kuin rannalla. Mukana oli pyyhkeet makuualustaksi ja kirjakin oli sivujen kääntelyä varten. En tarjennut paikallani olla ja annoinkin toisen pyyhkeen enkelini peitoksi. Kirjan sivutkin jäi kääntelemättä. Eipä siis toisellakaan kertaa pidempi “rantailu” joen rannalla luonnistanut. 

Vitsailin lähellä istuneet miehen päivittelevän leiriytymistouhujamme, kun hän nojasi päähänsä. Ei hän oikeasti meitä ihmetellyt, luulisin, oli vain omissa mietteissään. Täällä on hyvä hiljentyä ja tuntea luonnon läheisyys sekä voima jytisevän putouksen soittaessa hyvällä äänenvoimakkuudella marssimusiikkia.

Paikka on kyllä oivallinen piknikille. Tuosta kohtaa on hyvät näkymät putoukselle eikä vesisumukaan liiaksi sinne löytänyt. Ota siis neuvo vastaan hyödyntääksesi tämän hienon piknikpaikan. PUKEUDU, älä mene puolialasti mikäli et ole eskimopuikolle sukua.

Hyvä piknikpaikka putouksesta syntyvän joen rannalla. Oikealla herrasmies hieman päivittelee rantatouhujamme 😉
Putous nostaa isot vesisumupilvet laajalle alueelle. Nämä retkeilijät ovat ainakin näennäisesti oikein pukeutuneita.

Silloin, kun on hyvä olla niin viihtyy. Täällä on kevyt ja raikas ilma. Liekö osittain myös niiden vesiputousten ilmaan synnyttämien terveysionion johdosta. Varmasti menemme pian taas käymään joku viikonloppu. 

Mielestämme yksi paikan parhaita puolia on vesiputouksen helppo saavutettavuus. Monet luonnonkauneudet ovat syvällä luonnossa ja vaikeiden sekä pitkien etäisyyksien päässä. Tänne pääsee autolla lähes putousten alapään viereen. Siksi onkin ollut mahdollista nopeallakin sykkeellä päättä, jotta “mennäänpäs Krimmlerin vesiputouksille”. 

Putousten alapäässä pääset putousta niin lähelle, jotta voit lähes koskea siihen.

Pääsisihän putoukseen vaikka suihkuun mikäli tuonne vain kiipeilisi. En kuitenkaan suosittele sillä tässäkin kohtaa vedellä on putousta luokkaa 100m. Pelkästään jo veden voima on musertava lukuunottamatta irtoainesta, jota veden mukana saattaa tulla. Saattaapi saada niin sanotusti “haloosta päähän”. 

Putouksessa virtaa keskimäärin 450 000 m³ vettä pävässä, joka on luokkaa 5,2 m³ sekunnissa. Motiva kirjoittaa sivuillaan, että suomalainen käyttää keskimäärin vettä 120 l/vuorokaudessa, josta 45% käytetään hygieniaan. Tästä lyhyellä matematiikalla laskien Krimmlerin vesiputoukset antaa vuorokaudessa reilut 8 miljoona suihkuttelua yhtä ihmistä kohden. Eli vettä virtaa. 

Kannattaa siis unohtaa nätti ja eroottinen kuva prinsessasta suihkuttelemassa putouksen alla. 

Näistä kuvista näkee hyvin tuon vesisumun, joka nousee ilmoille vesipisaroiden iskeytyessä voimalla kallion pintaan. Sopivalla tuulella tuo vesisumu leviää hyvinkin laajalle. Ehkäpä katsoitkin jo videon, jossa vesisumu näkyy myös hyvin. 

Patsaillaan vain tässä näkötasanteella kuten muutkin

Ostoksia ja ruokailua

Mikäli haluat jotain muuta muistoa matkalta kuin kokemusta ja valokuvia niin hieman ennen putousta on pieni myymälä. Siellä on kaikenlaisia kiviä ja niistä tehtyjä esineitä. Kivistä monet ovat paikallisia. 

Löytyy myös pussukoita, tossuja, postikortteja ja ties mitä.

Oli siellä myös jäätelöä hienossa Eskimo pakastimessa. Pisti silmään muistaessani lukeneeni jostain, jotta Eskimo puikon nimi vaadittiin vaihdettavaksi. Viittasi kuulemma liikaa eskimoihin.

Ostoksilla matkalla parkkipaikalta putouksille
Piknikki omin eväin marraskuun lopussa

Sitten se ruokailu. Mikäli et syö schnitzeleitä (possunleike), kinkkua jne. lihaa niin ei ihan suurimman nälän kanssa kannata paikalle purjehtia. Ensimmäisellä kerralla toukokuussa käydessämme Krimmlin kylällä sai pizzaa lähinnä erilaisin metwurstein päällystettynä. Muut paikat olivat kiinni tai juuri iltapäivän siestalla.

Ruokaa saimme Hanke’s Cafe Restaurant -ravintolassa, joka sijaitsee ihan putousten alapään lähellä. Kyliltä sopivaa ruokaa ei löytynyt. Hanke’s Cafessa oli joku vaihtoehto myös lihaa syömättömälle. Tästä pääset kurkkaamaan ruokalistaa ja muuta infoa ravintolasta.

Krimmlin kylällä on paljon kauniita rakennuksia. Kuva kesäkuulta.
Ihmiskäden tekemän kauneuden takana luonnon muovaavaa upeutta, Krimmlerin vesiputoukset

Krimmlin kylällekin kannattaa jättää vähän aikaa ja käydä ihastelemassa puistomaista kauneutta sekä upeita rakennuksia. 

Krimmlerin vesiputoukset talvella

Krimmlerin vesiputoukset ovat kauniit myös talvella vaikka eihän tähän vuodenaikaan varmaan kukaan halua talvesta kuullakkaan saatikka katsella kuvia hyytävästä jäätiköstä. Uhmaan kuitenkin kesän kaipuuta ja laitan muutaman jäähdyttävän talvikuvankin. Minulle talvikuvat eivät tosin ole jäähdyttäviä vaan enemmänkin kesän matkakuumetta nostattavia kuvia. On päästävä lämpimään. Katsotaan nyt kuitenkin pari kuvaa ja siirrytään sitten taas kesään. 

Krimmlerin vesiputoukset talvella
Krimmlerin vesiputoukset talvella
Jää muodostaa taidetta putouksen ympärille
Talven kylmyys ja ympäristön kosteus on joskus liikaa jopa paatuneelle sahamiehelle

Siinähän sitä talvea tuli ihan yhdelle kertaa. Siirrytään taas kesään sillä kesäjuttujahan nyt odotellaan. Veneilijät virittelevät viimeisiä juttuja veneissään ja motoristit käyttävät koneita ja makustelevat pikku testein pyöriään. 

Krimmlerin vesiputouksille on hyvät ja sopivan mutkikkaat tiet myös motoristeille nautiskella matkasta putouksille. Mites se vanha laulu menikään

“Moottoripyörä on moottoripyörä, skoottori on lälläripyörä…”

Oli miten oli niin moottoripyörällä pääset Krimmlerille nopeasti, mutta skoottorilla olisit jo käynyt siellä, kuten kuvasta näkyy. Katsotaanpa siis seuraavaksi kuinka sinä löydät Krimmlerin vesiputoukset. 

Alppitie Krimmlerin vesiputouksille on hieno pätkä myös motoristeille

Miten Krimmlerin vesiputouksen löytyvät

Syötä naviin osoitteeksi Krimml. Se vie sinua Krimmlin kylän keskustaa kohden. Mikäli tulet Zell am Zillerin suunnalta niin kannattaa kurvata ensimmäiselle isolle parkkipaikalle, joka on tien vasemmalla puolella juuri ennen “Wasser Welten Krimml” rakennusta. Googlessa parkkipaikka näyttää olevan nimellä “Parkplatz 4 Wasser Welten Krimml”. 

Mittersillin suunnalta saavuttaessa aja Krimmlin kylän ohi. Kylän ohitettuasi tien oikealla puolella on parkkipaikka 4. 

Tältä parkkipaikalta on lyhin matka putoukselle. Ei mene varmaan 10:ntä minuuttia kauempaa kävellä ja alusta on ihan normaali kävelytie. 

Parkkipaikalta lähdet vasemmalle Gerlos Strassea pitkin ja menet sillan yli. Sen ylitettyäsi käännyt vasemmalle lähes tulosuuntaan alaspäin viettävälle kävelytielle. Tämä on juuri ennen tuota mainittua Wasser Welten Krimml -rakennusta. Menet sen sillan alle, jonka juuri ylitit. Sitten vain nautit luonnosta ja seurailet kävelytietä ja merkkejä. 

Krimmlerin vesiputoukset, sijainti isolla kartalla
Kävelyosuus parkkipaikka 4:tä putouksen alapäähän. Alapää on juuri tuossa Google tekstin kohdalla

Kivaa, kun jälleet luit kirjoitukseni ja kuljit mukanamme matkan kerronnassa. Tarinoidaan lisää taas seuraavalla kerralla. 

Ilahduta minua kertomalla kommenttikenttään mikä on mieleenpainuvin vesiputous, jonka sinä olet kokenut.

FinInTirol

Elän vaimoni kanssa Itävallan Tirolissa ja kirjoitan täältä käsin blogia finintirol.fi. Kirjoitan luonto- ja kaupunkimatkailusta, ajankohtaisuuksista ja kaikesta positiivisesta. Facebookista löytyy lyhyempää tarinaa ja Instagramista kuvia. Tartu Hetkeen Tartu Tarinaan!

This Post Has 30 Comments

 1. Antti Pynnönen

  Komian näköistä. Suomessa ei tuollaista näe, paitsi Imatralla.

  Suuret vesimassat ja luonnon ihmeet on aina upeita!

  1. FinInTirol

   Kiitos kommentista 🙂 Niin on komeita ja Imatran koski ja pato on hieno paikka. Pariin otteeseen olen ollut siinä vieressä Valtionhotellissa. Seisoskellut kosken partaalla ja miettinyt, jotta komia olisi katsella patoporttien avautuessa. Videoita olen nähnyt, mutta en livenä. Kiire siinä tulee mikäli kosken uomassa tallustelee 🙂

  1. FinInTirol

   Kiitos kommentista 🙂 Meri onkin upean sininen siellä Gozon ympäristössä ja se on varmasti tosi lähellä kokoajan.
   Niin se on kuin islantilaiset kuulemma sanovat, “ei ole kylmää säätä, on vain väärät vaatteet” 😀

   1. Nadine Golubenko

    Vaatteista puheen ollen: -20C + kohtuullisesti tuulta = vaadin avaruuspuvun vaatteeksi 😆

    1. FinInTirol

     Juu, sellaisia vaatteita ei ole vielä keksitty, joissa minä noissa oloissa viihtyisin 🙂

 2. Jarkko

  Hienon näköistä on. Menee ihan kuvien katseluksi. 🙂 Hienoja kokemuksia ja elämyksiä kertyy säästöpossuun kyllä, ei voi muuta sanoa.

  1. FinInTirol

   Kiitos kommentista 🙂 Kuvat ovat juuri sitä varten, katselua. Niitä katsellessa voi matkata oman mielensä tuottaman tarinan mukana 🙂
   Tiroli ja ympäristö on siitä oivallista, jotta 1h ajomatkan säteellä on mielettömän kauniita paikkoja. Mikäli se laajentaa 2:een tuntiin niin tarvitaan jo isompaa säästöpossua 😀

 3. Krimmlerin vesiputoukset ovat minulle ihan uusi tuttavuus. Kiva video, hieno paikka!

  1. FinInTirol

   Kiitos kommentista 🙂 Mekin löysimme tuon vasta viime keväänä. Kaikki aikanaan 🙂 Kiva, kun tykkäsin videosta

 4. Anne

  Mahtava postaus! Hienoja maisemia, kuvia ja taloja! Ihailin parvekkeiden kukkia 🙂 Mä olisin niin tarvinnut Krimmlerin vesiputousten allergiaa poistavaa vaikutusta tänä keväänä. Kiva, että olit laittanut myös videon, siitä vesisumun ja putouksen voiman näki vielä paremmin. Upea paikka!

  1. FinInTirol

   Kiitos Anne 🙂 Nuo parvekekukat on täällä hieno perinne. Etelä-Tirolissa voi olla jopa enemmänkin. Sopii kyllä hienosti noihin taloihin. Muutenkin kukkia käytetään koristeluun tosi paljon. Meidän kaupungin sisääntulon liikenneympyrä on kesäisin kuin kukkainen taideteos 🙂

 5. Elävää tekstiä, jota lukiessa tuli taas sellainen olo kuin itsekin olisi reissussa mukana!

  Voisitko muuten joskus kirjoittaa vaimosi kanssa yhteistyössä postauksen näistä energian aistimisasioista? Olisi tosi mielenkiintoista kuulla enemmän paikoista ja niiden hyvistä ja huonoista energioista.

  https://www.lily.fi/blogit/i-dont-speak-polish/

  1. FinInTirol

   Kiitos 🙂 Mukavaa, jotta pääsit putouksille 🙂 Aika kiva, kun kysyit. Voin toki käyttää vaimoltani konsulttina ja itseasiassa on siitä silloin tällöin hänen kanssaan puhuttukin. Jopa siinä määrin, jotta kirjoittaisin yhteistä blogia, joka olisi enemmän tuohon henkimaailmaan suuntautunut. Siihen vielä kirja päälle, jota hän on ajatellut kirjoittavan, mutta ei ole vielä aloittanut 😀

 6. Hienon näköinen paikka! Ei pelkästään vesiputous, vaan maisemat ylipäätään. Harmi, kun emme tienneet tästä paikasta, kun kävimme noilla seuduin viime vuonna. Olisi varmaan osunut reitille. No, onneksi lähialueille jäi myös paljon muuta nähtävää ja koettavaa, joten haluamme sinne palata muutenkin!

  1. FinInTirol

   Oijoi, olisi pitänyt kirjoittaa jo viime vuonna 🙂 No kiva, jotta jäi vielä koettavaa ja tykkäsitte paikasta tullaksenne uudelleen. Tuolla alimmalla putouksella on tosiaan helppo käydä vaikka niin sanotusti “ohiajaessaan”

 7. jonna

  Todella kaunista. Tuo on ehkä se mikä itseä aina pelottaa, kun tykkää pienistä luontoisista matkakohteista, mutta lihatonta ruokaa ei aina ole saatavilla. Joskus ne on todella vaarainen yhdistelmä!

  1. FinInTirol

   Tuossakin oli vielä kohtalainen kylä kyljessä, jossa oli ravintoloita. Kaikki eivät olleet auki, joten sekin rajoitti ruokalistaa. Yleiselläkin tasolla Tirolissa on vähemmän lihattomia vaihtoehtoja kuin esim. Suomessa. Ehkä se tulee turismista. Turistit kysyvät perinteisiä “Schnitzeleitä” (possunleike) ja niitä sitten tehdään joka syöttölässä. Innsbruckin kokoisessa paikassa alkaa olla jo vaihtoehtojakin. On täällä kuitenkin aina löytynyt lihatonkin vaihtoehto joka paikassa, joten sen vuoksi ei kannata reissujaan jättää tekemättä. Joskus pyydettäessä ovat ihan vartavasten tehneet vegaanisen annoksen mikäli listalla ei ole ollut.

 8. Mielettömiä kuvia ja maisemia! Plussaa myös videosta – tuntui kuin olisi itsekin ollut paikan päällä 🙂

  1. FinInTirol

   Kiitos kommentista ja oikein mukavaa, jotta videosta oli lisähyötyä 🙂 Itävallasta on helppo löytää mielettömän kaunista kuvattavaa 🙂

 9. Nämä ovat niin “kivoja” nämä suurimmat, pisimmät, kauneimmat -listat 🙂 – ihan epäilemättä sitä, että tämä putous on varmaan tavalla tai toisella mitattuna merkittävä. Viimeksi, ennen kuin maailma sulkeutui, kävimme Guyanassa Kaieteurin putousta katsomassa ja se taisi määritellä itsensä ykköseksi sarjassa “single drop”.
  Aikoinaan kävimme Kanadassa Victoria Islandilla puutarhassa, jota väittivät olisiko ollut kolmanneksi maailman kauneimpien puutarhojen listalla. Etsin sitten moista listaa ja löysin kymmenen muuta, mutten juuri “tätä”.

  1. FinInTirol

   Kiitos kommentista. Tuohon tapaan se menee monessa paikkaa argumentoinnissa, tilastoissa jne. 🙂 Moni haluaa olla pisin, suurin, kaunein ja paras ollakseen kiinnostava. Tilastoista saa tavoitteensa näköisiä oikeilla verrokeilla ja arvoilla. Argumentointia, kuten kauneus, voi tehdä lähes miten tykkää. Kauneus on katsojan silmässä ja vähintä mitä argumentoija voi perusteluikseen sanoa on, että se on hänen mielestään maailman kaunein. Sitä ei käy kiistäminen 🙂

 10. No nepäs on upeat putoukset! Ja näyttää tosiaan aikamoisella voimalla vesi tulevan, ettei tosiaankaan kannata uiskentelemaan lähteä. Olisi mielenkiintoista tehdä joku road trip Itävallassa ja kierrellä tällaisia luontokohteita. Siellä niitä, ja hienoja maisemia tuntuu riittävän.

  1. FinInTirol

   Eikös olekkin upeat 🙂 Täällä on kyllä hyviä kohteita joka puolella maata sen mitä on kiertänyt, nähnyt ja kuullut. Kannatan Itävallan road trippiä mikäli joskus näille kulmille Eurooppaa tulee.

 11. Onpahan vaan viimeisen päälle komeat! Jotenkin hauskaa kun nuo ei tule vain pystysuoraan alas, vaan välillä aika jokimaisesti vaakana. Enpäs muuten edes tiennyt noiden olevan Euroopan suurin vesiputous, selvästikin olisi syytä käydä katsastamassa ne joskus.

  1. FinInTirol

   Komiaa on kuin Kolilla 🙂 Siinä on kolme putousta peräkanaa ja välillä menee pätkä ilman pudotusta. Jokaisen pudotuksen kertovat olevan yli 100 metriä.
   En minäkään tiennyt kokoluokkaa ennen kuin paikanpäällä opiskelin ja netistä luin lisää. Se, jotta onko isoin tai toiseksi isoin ei paljoa mulle merkitse, mutta se, jotta ovat komiat on komiaa 😀

 12. Kiitos tästä nojatuolimatkasta, etenkin hienosta videosta! Lievitti akuuteinta matkakuumetta, joka raivoaa koko ajan pahempana, kun ei minnekään pääse. Ihana Itävalta – kyllä kelpaa näissä maisemissa retkeillä.

  1. FinInTirol

   Ole hyvä ja kiitos kommentista sekä viihtymisestäsi tarinassa 🙂 Hyvä, jotta lievitti matkakuumetta, jottei käynyt niin, että olisi bensaa liekkeihin. Itävalta on ollut hyvä paikka olla tämä jumiaikakausi ja vieläpä näin meidän täällä asumisen alkumetrit, kun kaikki on vielä jolloin tapaa uutta. On paljon nähtävää ja ihasteltavaa ihan kotinurkilla, ihan kuin matkailisi joka arkipäivä.

 13. Mare

  Oooo, taas niin tuttuja ja kerrassaan innostavia paikkoja. Joku vuosi sitten käytiin tuolla ihastelemassa putouksia ja sateenkaaria.

  1. FinInTirol

   Krimmlerin vesiputoukset on yksi meidän suosikkiputouksia. Ollaan käyty siellä monia kertoja, joskus vain ihan pikavisiitillä. Pari muutakin hienoa ollaan näiltä kulmilta löydetty, Stuibenfall Ötztalissa ja Grawa Stubaitalissa. Niistä on suunnitelma kirjoittaa blogipostaus.

Leave a Reply